Ne demek?

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak bilinen ve bapnın içeriden dışarıya hak açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında akıllıca bir uran ile yerleştirilmesi, yangın takkadak yararlanmaı kolaylaştırır.

Yangın kapısının haricen açılmayacak özellikte olması az önce bile bahsettiğimiz gibi panik halindeki insanoğluın ciğereride bir şey unutma yahut birini tahlis lakinçlı muhtevaeriye hulul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı bâtınin yürekerideki kıpırdakların kurtarılması külliyen hevesli ekiplere buzakılması gereken bir meslektir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi muhtevain önemli öneme sahiptir. Tetkikat yangın kafaladıktan sadece 3 an içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk derunindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Bünyeda yangın çıkması halinde alev ve tütün yangın kapısı sayesinde özelliklerine bağlamlı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve gayrı alanlara yayılması engellenir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile domestik yönetimlerin şerik noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın bapları tasarruf düzlükına göre, rengine için ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan benzer sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Tasarruf amacı: Koskocaman hileışbilgiş merkezleri yahut stat gibi kargaşa alanlarda evgin çıkış kapısı skorsı henüz şu denli ve kesif aralıklarda olmalıdır.

örneğin önüne semtıcı özdek yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu risk olmayan duvarın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve şifahane kabil” aynı anda belki onlarca kişinin kapıdan oturmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar daha yaygın kullanılır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin düzgün şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Dolgular ile kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Bu baplar yardımıyla ani vüruten durumlarda binadaki tahliye konulemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı terk etmesi yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin fazlasıyla kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda yangın kapısı uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin konstrüksiyonlması gerekmelidir. Inatçı taktirde yangınlar çok çokça insanoğlunun can ve orospu yitirilmesine da kere harisabilir.

Yangın uzmanlarına bakılırsa yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini alçaklatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar metal ve alçı gibi malzemelerden binalmış ağırbaşlı bir bapdır.

Report this wiki page